Nieuws
01-02-2022

Heeft U interesse...

Om ook bij ons te komen schilderen, bel dan Ton Poppelier, tel. 070-3247284 of stuur een mail naar Info@denoyenseschool.nl. Er is momenteel geen plaats vrij, maar dat kan veranderen.

Afscheid

Tot ons verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van Leny Noyen. De meeste leden van ons collectief hebben 20 jaar, of nog wel langer, schilderles van haar gehad, eerst op ARS, later in haar prachtige atelier in Leiden. Met haar goedvinden mochten wij ons collectief naar haar vernoemen. De uitvaartdienst was op 28 november 2019 in crematorium Rhijnhof te Leiden. Zij heeft op ons een onuitwisbare indruk achter gelaten.

Flora

De klassieke "Flora" (Homepage/portretten) is inmiddels aangekocht door Leontien Brameijer, mede ter nagedachtenis aan haar moeder Jantien. Arda heeft de panelen gerestaureerd en Herbert heeft een speciale lijst gemaakt zodat het schilderij tegen de muur kan staan. Wij hebben de "Flora" in de praktijkruimte van Leontien in Utrecht geïnstalleerd. Zo heeft "Flora toch een mooie bestemming gekregen.

Open Huis

Gedurende het weekend 21 en 22 september 2019 was ons atelier weer open voor iedereen. Dit ter gelegenheid van ons 20 jarig bestaan als "Noyense School". Wij hebben weer veel bezoekers mogen ontvangen, het was weer heel gezellig!

Expositie

Gedurende de komende twee jaar gaan wij met ingang van 7 Januari 2022 exposeren in de Maartenskliniek te Woerden, gevestigd in de grote hal van het St. Antoniusziekenhuis te Woerden. Tot en met 31 Maart 2022 houden we er een groepsexpositie van werken van alle schilders en schilderessen en met ingang van 1 April 2022 houden we ieder kwartaal (tot eind 2023) een expositie van het werk van steeds 2 schilders of schilderessen van ons collectief.

In het tweede kwartaal van 2022 (dus April, Mei en Juni) gaan we nu voor de 5e maal exposeren in Huize Nebo, Floris Arntzeniusplein 65 te Den Haag.

<